Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is gezonder? Appelmoes uit blik of zelf maken?

Wat is er nu lekkerder dan appelmoes bij sommige gerechten? En dan bedoelen we zeker niet alleen appelmoes met kip en patat.

Het is het meest populaire bijgerecht onder de Nederlanders, en er worden dan ook diverse soorten in de supermarkten verkocht.

Maar de vraag is eigenlijk, wat is er nu lekkerder. Zelf gemaakt appelmoes of een variant die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen? En natuurlijk welke variatie is gezonder.

Wat lekkerder is, hangt voornamelijk aan de eigen smaak af. Hoewel veel mensen ook nog nooit eigen gemaakte appelmoes gegeten hebben. Ze zijn gewend aan de toch wel vrij zoete smaakt van appelmoes uit blik of pot, en dus vinden de meesten deze smaak ook het lekkerste.


Diegenen die regelmatig zelf gemaakte appelmoes eten, vinden juist deze smaak lekkerder.

Het grote verschil zit vooral in de smaak, die vooral komt door de hoeveelheid suikers die gebruikt wordt, en de soort appels die gebruikt worden.

Zelf maak je immers de appelmoes vaak van een zurige appel, terwijl dat bij de soort uit pot of blik niet altijd het geval is.

Het nadeel van de potten en de blikken is dus vooral de hoeveelheid suiker die er in zit, en soms ook nog eens de hoeveelheid appels die in de appelmoes gebruikt worden.

Dat is een keuze die je maakt.

Bij zelf appelmoes maken kun je zelf bepalen hoeveel suiker er in gaat, welke appels gebruikt worden, hoe groot de stukken appels nog mogen zijn en welke andere stoffen er in gaan.

Dat is dus geheel anders dan de gekochte variant. Als je op pot of blik kijkt welke ingrediënten er nu precies in de appelmoes zitten, dan zul je ook automatisch kunnen bekijken dat zelf gemaakte appelmoes altijd gezonder is.

Bovendien kun je bij het zelf maken ook kiezen voor suikervervangers.

Denk daar eens aan als je de volgende keer een pot appelmoes in de supermarkt koopt, en overweeg toch eens om het een keertje zelf te maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pittige Miesoep met kip

Pittige miesoep met kip is een heerlijk recept uit de Thaise keuken dat je gewoon thuis kunt maken. Een overheerlijk en makkelijk recept. Let wel, dit is een maaltijdsoep, en geen voorgerecht. Het kan best wel vullen. Lekker is ook als je stukjes champignon of een andere paddestoel toevoegd aan de soep.

Kalfsentrecote en avocadosalsa

Ingrediënten 2 eetl. olijfolie 1 eetl. limoensap 1 rijpe avocado 2 tomaten 1 sjalot, fijngesnipperd 2 eetl. verse muntblaadjes, fijngesneden 4 kalfsentrecotes eikenblad slamelange (AH)

Zelf Denim bleken

Je oude spijkerbroek of andere spijkerkleding stof bleken, hoe moet dat nou? In principe is het heel simpel. In dit artikeltje gaan wij jou stap voor stap vertellen hoe jij je spijkerbroek of andere spijker kledingstuk kan bleken Benodigheden: Paar handschoenen – Pak bleekmiddel – Emmer – Spijkerstof Stap 1: Trek oude kleding aan, want je wil geen bleekmiddel op je mooie kledingstukken. Stap 2: Trek je rubberen handschoentjes aan en vul de emmer met bleek en water(½ water ½ bleek). Stap 3: Het bleken van de spijkerbroek, dit kan op diverse manieren. Horizontaal: Ga als volgt te werk: Dip alleen de onderkant van je spijkerbroek in de emmer en hou de spijkerbroek een tijdje in de gaten. Hoe langer je het in de emmer laat zitten hoe lichter de spijkerstof wordt, dus houd het goed in de gaten! Verticaal: Het werkt in principe hetzelfde, alleen nu dip je je broek verticaal in de emmer. Hoe langer je het in de emmer laat zitten hoe lichter de spijkerstof wordt, dus ho...