Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is gezonder? Appelmoes uit blik of zelf maken?

Wat is er nu lekkerder dan appelmoes bij sommige gerechten? En dan bedoelen we zeker niet alleen appelmoes met kip en patat.

Het is het meest populaire bijgerecht onder de Nederlanders, en er worden dan ook diverse soorten in de supermarkten verkocht.

Maar de vraag is eigenlijk, wat is er nu lekkerder. Zelf gemaakt appelmoes of een variant die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen? En natuurlijk welke variatie is gezonder.

Wat lekkerder is, hangt voornamelijk aan de eigen smaak af. Hoewel veel mensen ook nog nooit eigen gemaakte appelmoes gegeten hebben. Ze zijn gewend aan de toch wel vrij zoete smaakt van appelmoes uit blik of pot, en dus vinden de meesten deze smaak ook het lekkerste.


Diegenen die regelmatig zelf gemaakte appelmoes eten, vinden juist deze smaak lekkerder.

Het grote verschil zit vooral in de smaak, die vooral komt door de hoeveelheid suikers die gebruikt wordt, en de soort appels die gebruikt worden.

Zelf maak je immers de appelmoes vaak van een zurige appel, terwijl dat bij de soort uit pot of blik niet altijd het geval is.

Het nadeel van de potten en de blikken is dus vooral de hoeveelheid suiker die er in zit, en soms ook nog eens de hoeveelheid appels die in de appelmoes gebruikt worden.

Dat is een keuze die je maakt.

Bij zelf appelmoes maken kun je zelf bepalen hoeveel suiker er in gaat, welke appels gebruikt worden, hoe groot de stukken appels nog mogen zijn en welke andere stoffen er in gaan.

Dat is dus geheel anders dan de gekochte variant. Als je op pot of blik kijkt welke ingrediënten er nu precies in de appelmoes zitten, dan zul je ook automatisch kunnen bekijken dat zelf gemaakte appelmoes altijd gezonder is.

Bovendien kun je bij het zelf maken ook kiezen voor suikervervangers.

Denk daar eens aan als je de volgende keer een pot appelmoes in de supermarkt koopt, en overweeg toch eens om het een keertje zelf te maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pittige Miesoep met kip

Pittige miesoep met kip is een heerlijk recept uit de Thaise keuken dat je gewoon thuis kunt maken. Een overheerlijk en makkelijk recept. Let wel, dit is een maaltijdsoep, en geen voorgerecht. Het kan best wel vullen. Lekker is ook als je stukjes champignon of een andere paddestoel toevoegd aan de soep.

Kalfsentrecote en avocadosalsa

Ingrediënten 2 eetl. olijfolie 1 eetl. limoensap 1 rijpe avocado 2 tomaten 1 sjalot, fijngesnipperd 2 eetl. verse muntblaadjes, fijngesneden 4 kalfsentrecotes eikenblad slamelange (AH)

De verlovingsreceptie

Na het huwelijksaanzoek kan een verlovingsreceptie volgen. Volgens de traditie wordt een verlovingsreceptie in het huis van de ouders van de aanstaande bruid gegeven. Natuurlijk kan dat ook ergens anders, te denken valt aan een restaurant of een zaal. Een verlovingsreceptie is om de gelukswensen officieeel in ontvangst te nemen. Deze receptie is anders dan een trouwreceptie doordat de kleding minder feestelijk en uitbundig is en de kado's minder groot zijn. Volgorde van felicitaties op verlovingsreceptieHet allerbelangrijkste verschil is de volgorde waarop het verloofde paar en hun ouders staan om de felicitaties in ontvangst nemen. Eerst het verloofde paar, dan de ouders van de man en de rij wordt gesloten door de ouders van de vrouw. Er wordt dus gefeliciteerd van de aanstaande bruid naar de vader van de aanstaande bruid. Andere familieleden staan niet in deze rij, dat gebeurt alleen bij begrafenissen. De kleding Een net pak, met dank aan Paul Goyette (foto)Wanneer ...