Dit overheerlijke crandberry cheesecake recept is lekker als dessert maar het smaakt ook heerlijk bij de koffie.
Lekker fris, en helemaal niet zo ongezond als je misschien zou denken.
Daarom kan je rustig een stukje nemen bij de koffie of bij de thee.
De taart kan je overigens rusitg invriezen.
Bereiding:
Lekker fris, en helemaal niet zo ongezond als je misschien zou denken.
Daarom kan je rustig een stukje nemen bij de koffie of bij de thee.
De taart kan je overigens rusitg invriezen.
- 50 g boter
- 200 g country cookies
- 100 g witte chocolade
- 3 eieren
- 600 g roomkaas naturel
- 50 ml sinaasappelsap
- 150 g suiker
- 250 g cranberrys (diepvries)
- 100 ml rode port
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Hak of maal de koekjes fijn en meng dit samen met de boter. Doe dit mengsel onder in de bakvorm en maak hier een egaal geheel van.
- Klop de eieren los, meng de chocolade, roomkaas, sinaasappelsap, de suiker en de eieren met de keukenmachine of mixer tot een mooie gladde massa. Doe dit mengsel in de bakvorm en bak het geheel gaar in ongeveer 50 minuten gaar.
- Ondertussen: kook je de cranberries samen met port in een pannetje tot een stroperige massa. Zorg dat de cranberries gebarsten zijn.
- Als de cheescake klaar is laat je hem iets afkoelen waarna je de topping van cranberries erover kan doen. Nu is het tijd om te smullen van dit heerlijke cranberry cheesecake recept.
- Wil je het langer bewaren? Bewaar het dan afgedekt in de koelkast
Reacties
Een reactie posten