Pittige miesoep met kip is een heerlijk recept uit de Thaise keuken dat je gewoon thuis kunt maken.
Een overheerlijk en makkelijk recept.
Let wel, dit is een maaltijdsoep, en geen voorgerecht. Het kan best wel vullen.
Lekker is ook als je stukjes champignon of een andere paddestoel toevoegd aan de soep.
Lekker is ook als je stukjes champignon of een andere paddestoel toevoegd aan de soep.
2 eetlepels wokolie
2 knoflookteentjes, gesnipperd
1/2 rode peper, fijngehakt
1 stukje verse gember van 4 cm, geschild en fijngehakt
250 g kipfilet, in blokjes van 2 cm
2 kippenbouillonblokjes
75 g Soubry Chinese eiermie
2 bosuitjes, in ringetjes
2 eetlepels sojasaus
zout en peper
Beschrijving:
Verhit de olie in een wok pan en bak de knoflook, de peper en de gember al omscheppend.
Voeg de stukjes kip toe en bak het 3 min. mee.
Schenk er 1 l kokend water over en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng alles aan de kook.
Voeg de mie toe en laat de soep onder af en toe roeren nog 4 min. zachtjes doorkoken.
Voeg de bosui toe en breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
Reacties
Een reactie posten