Ingrediënten
Bereiding
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. limoensap
- 1 rijpe avocado
- 2 tomaten
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 eetl. verse muntblaadjes, fijngesneden
- 4 kalfsentrecotes
- eikenblad slamelange (AH)
Bereiding
- Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit. Snijdt het avocadovlees in kleine blokjes. Snijdt de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijdt ze eveneens in blokjes.
- Meng voor de salsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en de helft van de dressing.
- Bestrijk de entrecotes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en (versgemalen) peper. Verhit een pan op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 min. per kant rosé.
- Verdeel de slamelange over 4 borden en besprenkel deze met de resterende dressing. Leg de kalfsentrecotes naast de salade en schep de avocadosalsa op het vlees. Doe de rest van de salsa er apart bij.
Reacties
Een reactie posten